Kruger Park Bezoeken- Alle Tips Voor De Beste Safari! -

Published Jun 18, 21
12 min read

Krugerpark Malaria

Aangezien het Krugerpark erg groot is zijn er verschillende routes mogelijk. Indien je vanuit Johannesburg komt is het leuk om eerst te Panorama route te rijden en vervolgens te overnachten in Graskop, Sabie of Hazyview. Deze plaatsen zijn een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Krugerpark. Via de Phabeni Gate rijd je het Krugerpark binnen, volg vervolgens de S1 richting Skukuza.

Rijd vervolgens via H1-2 naar Thoskwane Picni Road om hier rechtsaf te slaan naar de H10 richting Lower Sabie. Hier kun je heerlijk lunchen bij Mugg & Bean en terugrijden richting Skukuza of je kunt overnachten bij Lower Sabie Rest Camp. De safaritenten en huisjes liggen dichtbij de rivier, de ideale plek om wildlife te spotten.

Krugerpark Map

Andere leuke restcamps in het Krugerpark zijn Chapungu Tented Bush Camp een echt luxe bushcamp, of in het noorden van het Krugerpark Pafuri Camp, dit restcamp ligt bij de Luvuvhu rivier in het noorden van Kruger. Meer basic restcamps zijn Pretoriuskop Rest Camp, een van de oudste lodges in het Krugerpark met basic bungalows en vakantiehuizen die van alle gemakken zijn voorzien.

Plan niet een te grote route daar je niet te hard mag rijden, maximaal 50km per uur en je regelmatig een fotostop zult maken - kruger park safari. ☝ De toegang van het park is niet gratis, bij de ingang betaal je een Conservation Fee (circa € 20,- á € 25,-): het Zuid Als je meerdere SANParken in Zuid-Afrika gaat bezoeken is het wellicht zinvol een wildcard aan te schaffen.

Safari Reizen Zuid-afrika Kruger Cliffs Is De Beste

Het Krugerpark heeft regenachtige zomers (van oktober tot maart) en droge winters (van april tot september) met warme dagen en koude nachten. In het regenseizoen zullen de dieren meer verspreid zijn over het park, en laten ze zich een stuk minder zien. De exacte openingstijden van de verschillende gates van het Krugerpark kun je vinden op de website van South African National Parks.

Er zijn geen hekken tussen deze twee delen van het Krugerpark, hierdoor kunnen alle dieren vrij rondlopen tussen deze gebieden. De bekendste privé reservaten die deel uit maken van het Greater Kruger park zijn: Timbavati, Sabi Sands, Klaserie en Balule. Het ligt aan de westelijke rand van het Kruger National Park.

Krugerpark Zuid Afrika Kaart

Timbavati Game Reserve ligt op circa 5 à 6 uren rijden van Johannesburg in de provincie Limpopo. In dit 53. 400 hectare tellende reservaat kun je de gehele Big Five spotten maar er leven ook hyena’s, cheeta’s, giraffen, zebra’s en tal van bokken en antilopen. Ook voor vogelliefhebbers is Timbavati Game Reserve een aanrader, er leven hier meer dan 360 verschillende vogelsoorten.

Het zijn gele albinoleeuwen maar ze missen een gen waardoor hun huid wit is. Het Timbavati Private Nature Reserve is namelijk een van de weinige plekken op de wereld waar deze dieren leven. Aanraders qua accommodatie zijn Umlani Bushcamp, Simbavati River Lodge en Kambaku River Sands. Het ligt in Mpumalanga, ten zuiden van het Kruger National Park en is met haar 65.

Lodges In Krugerpark

Het Sabi Sands Game Reserve is bekend vanwege de enorme dichtheid van wild. De kans om de Big Five te spotten tijdens een safari erg groot. Een echte aanrader het maken van een bushwalk. Tijdens een wandeling heb je kans om groot wild tegen te komen. In dit reservaat zijn diverse leuke accommodaties zoals Inyati Game Lodge, Nkorho Bush Lodge en het luxe Lion Sands Private Game Reserve.

Het game reserve grenst in het noorden aan het Krugerpark, in het oosten aan Timbavati Game Reserve en in het westen aan Balule Game Reserve. Het Klaserie Game Reserve is 60. 000 hectare groot en door het park loopt de Klaserierivier die belangrijk is voor de watervoorziening voor flora en fauna.

Safari Reizen Zuid-afrika Kruger Cliffs Is De Beste

In het park kun je onder andere de Big Five spotten maar ook zebra’s, giraffen, hyena’s, nijlpaarden, waterbokken en tal van andere dieren zien. Aanrader is het Africa on Foot Camp, bekend om zijn bijzondere dagindeling. Vroeg in de ochtend ga je op pad voor een wandelsafari, in de middag relaxen bij het zwembad en in de namiddag ga je mee met een game-drive (krugerpark booking).

Ook leuk is Ivory Wilderness Riversong Camp, waar je vanuit je tentkamer uitkijkt op de Big Five. Het ligt in de provincie Limpopo, grenzend aan het Kruger National Park. In de jaren ’90 besloten diverse kleine reserveraten om de hekken tussen de verschillende boerderijen weg te halen, waardoor de dieren zich over een groter gebied konden verspreiden.

Wanneer Naar Krugerpark

000 hectare groot en bekend om haar diversiteit aan flora en fauna. Door het gebied loopt de 20km lange Olifantsrivier welke de dieren voorziet van water. Doordat er geen hekken staan tussen het Krugerpark en het Balule Game Reserve is er een vrije doorgang voor de verschillende wilde dieren. In Balule Game Reserve kun je de Big Five spotten maar heb je ook kans om leeuwen tegen te komen.

De meeste eigenaren zijn milieubewust en gericht op duurzaamheid. Een aanrader qua accommodatie is de Tremisana Lodge met 15 chalets en de zeer betaalbare IsiLimela Game Lodge met Nederlandse eigenaren of de Mohlabetsi Safari Lodge met traditionele ronde hutten en familiehuisjes in Afrikaanse stijl. Het gelegen in de provincie Limpopo, is een 21.

Is Het Krugerpark Open

Door de grote aanwezigheid van water heeft Karongwe Game Reserve een overvloed aan wild, vogels en gevarieerde dichte vegetatie. Tijdens een gamedrive kun je de Big Five spotten of ga op zoek naar Afrika's meest ongrijpbare grote kat, de Leopard. Je vindt hier een aantal zeer luxe accommodaties zoals Kuname Lodge, Shiduli Private Game Lodge, Karongwe River Lodge en Chisomo Safari Camp, allemaal gelegen aan de oevers van de Makhutswi-rivier.

Ook ligt in de provincie Limpopo. Het reservaat omvat is maar liefst 13. 000 hectare en ligt tussen de uitlopers van de noordelijke Drakensbergen en het Kruger National Park. Het is het grootste wildreservaat onder beheer van één eigenaar. De Klaserie rivier stroomt door het reservaat en vormt een ideaal leefgebied voor luipaarden.

Safari Zuid-afrika Reis Kruger Park - Zuid-afrika Reizen

De meeste reizigers rijden of verblijven in de driehoek van en . Bekijk hieronder de kaart van Krugerpark. wij hebben in twee dagen vooral het uiterste zuiden gezien. Vergis je niet in de afstanden in het park. Ten eerste is het Krugerpark gigantisch dus is het wijs om van tevoren een idee te hebben van welke route je wil rijden.

Op safari in het Krugerpark - StunningtravelVoorbeeldreis Zuid-Afrika: Safari's in Krugerpark, Koninkrijk Eswatini en ontspannen aan de kust Evaneos


Om van Skukuza naar de Numbi Gate te rijden, wat een ministukje is in vergelijking met de oppervlakte van het park, moet je al 1,5 tot 2 uur rijden. een kaart met de afstanden en reistijden in het park kun je hier downloaden Zo zijn de geasfalteerde wegen Onverharde wegen zijn ook prima te rijden Ik had hier net de eerste olifant gespot Als je geen eigen auto hebt, of niet zelf wil rijden kun je natuurlijk ook een safari boeken.

Zo Spot Je De Big Five In Zuid-afrika - Leeuw, Luipaard, Buffel Olifant En Neushoorn

Het is ook best een gedoe om dat allemaal uit te zoeken. Wat je moet weten voordat je een safari wil boeken is dat het Krugerpark uit twee delen bestaat; het Kruger National Park en het Greater Kruger National Park. Het Kruger National Park wordt beheerd door de overheid. Hier kun je safari’s boeken wat weer game reserves worden genoemd.

Kruger Park vakantie 12 of 15 dagen - Zuid-Afrika ReizenZuid-Afrika reizen: Kaarsjes, kampvuur en Big 5 in Krugerpark (Fair Trade Holiday)


Het Greater Kruger National Park is een privé reservaat. Dit zijn vaak ook de delen van het park waar je overnacht in lodges of camps. Ook hier kun je safari’s boeken, maar dit heet dan een private game reserve. Lekker makkelijk 🙂 De dieren die in het Krugerpark lopen houden geen rekening met het Kruger National Park of Greater Kruger National Park.

Lodges In Krugerpark

Het grote verschil is dat je bij een private game reserve in Greater Kruger National Park met minder reizigers bent. Zoals het woord al zegt; het is een privé safari. Daarnaast is de kwaliteit van de tours vaak ook beter. Nadeel is weer dat het vaak een stuk duurder is.

Er zijn tientallen safari’s te boeken allemaal variërend in prijs, duur en activiteit. Voor nu concentreren we ons even op de safari’s in Krugerpark. De meest geboekte safari’s zijn: Morning safari; Dagsafari; Meerdaagse safari’s. Het is afhankelijk van je eigen voorkeur welke safari je wil boeken. Wij vonden een dagsafari genoeg, maar er zijn ook mensen die in 14 dagen het hele park doorkruisen met een gids.

Beste Reistijd Krugerpark

Je hebt daarnaast weer keuzen uit Traditional Safari’s, Family Safari’s, Luxe Safari’s, Speciality Safari’s etc. Er is voor iedereen wel iets te boeken. Alsof dat nog niet genoeg is kun je uiteraard ook kiezen of je in duurdere accommodatie overnacht of in de goedkopere camps. ♥ – voor een overzicht van alle mogelijk safari’s kun je het beste kijken op de website van Krugerpark De kosten van een safari variëren van tot duizenden euro’s voor een op maat gemaakte huwelijks safari.

Een morning safari heb je al voor €25 p. p. Een betere vraag is waar je de safari’s kunt boeken. Als je in het Krugerpark overnacht kun je een private game reserve boeken via je accommodatie. Vaak is deze accommodatie ook inclusief safari’s. Overnacht je buiten het Krugerpark? Dan kun je een dagsafari het beste boeken in: Hazyview Nelspruit Marloth park wij boekte onze safari in Hazyview De safari boek je bijna altijd bij je accommodatie.

Het Mooiste Reisaanbod Voor Het Krugerpark + Tips!

De meeste prijzen zijn entree en lunch. Op safari Je komt meerdere auto’s tegen bij een safari Het Kruger National Park is ongeveer de helft zo groot als Nederland. Logischerwijs kun je niet het hele park zien in één vakantie tenzij je je concentreert op alleen het Krugerpark en dat zou zonde zijn, want er is nog zoveel te zien. Kruger is 360 kilometer lang en er leven meer dan een miljoen dieren (hotels near kruger national park).

Deze hebben allemaal bepaalde openings en sluitingstijden die verschillen per maand. Zie hieronder: Januari – 5:30 tot 18:00 uur Februari – 5:30 tot 18:30 uur Maart – 5:30 tot 18:00 uur April – 6:00 tot 18:00 uur Mei – 6:00 tot 17:30 uur Juni – 6:00 tot 17:30 uur Juli – 6:00 tot 17:30 uur Augustus – 6:00 tot 18:00 uur September – 6:00 tot 18:00 uur Oktober – 5:30 tot 18:00 uur November – 5:30 tot 18:30 uur December – 5:30 tot 18:40 uur = gates Welk deel van het park je kiest is tevens afhankelijk van je budget, of je wel of niet in het park slaapt en waar in het park je slaapt.

Krugerpark Zuid Afrika Kaart

♥ – overnacht je niet in het park? Kies van voor het zuidelijke deel van Kruger waar je meerdere gates hebt en de afstanden korter zijn Het zuiden van het Krugerpark, rondom Numbi Gate, Skukuza, Lower Sabie en Crocodile Bridge, is veruit het populairste deel. Dit komt met name door de lagere prijzen en de goede bereikbaarheid.

Daarnaast zijn de resorts hier goedkoper dan andere plekken in Kruger. Crocodile Bridge, Skukuza (het grootste gebied / dorp) en Lower Sabie zijn de bekendste plekken hier. Doordat het zo populair is, zit het hier ook snel vol. Het zuiden is tevens het beste deel voor een self-drive. Ten eerste omdat de wegen hier erg goed zijn en ten tweede omdat de dieren hier beter te zien zijn.

Is Krugerpark Open

Hier vind je ook de meest luxueuze accommodaties die het gebied te bieden heeft. Dit is hun website. ♥ – het zuiden is het best te bereiken, maar daarom vaak ook drukker Als je een rustige en mooie route wil rijden met prachtige uitzichten, moet je naar het centrale deel van het Krugerpark gaan.

Het gebied is meer afgelegen en minder bezocht. Dat komt omdat het lastiger te bereiken is, maar ook omdat de bossen en struiken hier dichter zijn en dieren dus moeilijker te zien zijn. Sommige mensen spenderen dagen hier om een ​​luipaard of leeuw te spotten. Grote voordeel is dat je hier weinig andere reizigers tegen komt.

Krugerpark Kaart

Het is veel minder makkelijk te bereiken. Je moet minimaal een dag rijden van Johannesburg om hier bij een gate te komen. Daarnaast is het hier ontzettend heet waardoor er maar weinig dieren zijn. Die trekken vaker naar het koelere, vochtigere zuiden. UIteraard is het hier wel veel rustiger. Als je off-the-beaten-track wil reizen zit je hier wel goed.

Het belangrijkste is dat je je aan de regels van het park houdt, maar wij hebben nog een aantal tips voor je. Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat je niet alles kunt zien. Het is geen dierentuin. Daarnaast is het handig om van tevoren een budhet te bepalen voor je bezoek aan het park.

Kruger Park, Een Van Afrika's Meest Bekende Parken - Safari

Verder is het goed om je aan de regels te houden waarvan de belangrijkste is dat je NOOIT uit je auto mag stappen behalve in de Rest Camps. Dit waren natuurlijk niet alle tips voor het Krugerpark, maar omdat we tocht wat meer tips hadden dan gedacht hebben we hier een speciaal blog voor geschreven.

Er zijn een aantal regels in het Krugerpark waar je je aan dient te houden. We zullen ze niet allemaal benoemen, die kun je hier vinden, maar dit zijn de belangrijkste; Je mag je auto NOOIT verlaten. Dit is alleen toegestaan in de Rest Camps of speciaal aangewezen (picnic) plekken; Geen deel van het lichaam mag uit het raam steken; De maximale toegestane snelheid is 50 km/h op asfalt en 40 km/h op onverharde wegen; Je mag nooit buiten de aangewezen wegen rijden; Je mag de dieren niet voeren; Hou je stil.

Hoe Krugerpark Bezoeken

Die keuze heeft met name te maken met je budget. Overnachten in het park is namelijk behoorlijk prijzig. het voordeel is wel dat je ‘tussen de dieren’ slaapt. De mensen die er voor kiezen om te overnachten in het Krugerpark doen dat vaak omdat ze hier langer dan twee dagen blijven.

Je kunt kiezen uit Main Camps, Busch Camps, Overnight Hides en Bush Lodges. ♥ – Als je een iets minder groot budget hebt kun je er ook voor kiezen om te overnachten buiten het Krugerpark. Er zijn genoeg steden buiten het park waar je kunt overnachten en bij de meeste van de steden rij je binnen een half uur naar de dichtstbijzijnde Gate.

Navigation

Home

Latest Posts

Wat Als Je Positief Test Op Vakantie

Published Mar 06, 22
6 min read